Nieuws/Financieel
1358691
Financieel

Subsea 7 voert winst op

Kristiansund in Noorwegen

Kristiansund in Noorwegen

LUXEMBURG (AFN) - Maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Subsea 7 heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een fors hogere winst in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf, actief op vergelijkbare terreinen als Boskalis, Fugro en SBM Offshore, zag ook de omzet hoger uitvallen en was positiever over de opbrengsten voor het hele jaar.

Kristiansund in Noorwegen

Kristiansund in Noorwegen

Subsea 7 realiseerde een winst van 146 miljoen dollar, tegen 136 miljoen dollar een jaar eerder. De operationele omzet steeg van 961 miljoen dollar in de verslagperiode een jaar eerder naar ruim 1 miljard dollar dit jaar.

Het aangepast bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 340 miljoen dollar. Het orderboek stond eind aan het eind van het kwartaal op bijna 5,7 miljard dollar.

Voor heel 2017 voorziet Subsea 7 nu een lichte stijging van de omzet, waar het eerder uitging van een stabiel resultaat. Het bedrijf denkt dat de energieprijzen de komende tijd rond de huidige niveau's zullen blijven en dat gelet op dat gegeven kostenbesparingen zich zullen uitbetalen.