Nieuws/Financieel

Topman Beter Bed verhuist naar Accell

ANP

AMSTERDAM (AFN) - Topman Ton Anbeek van Beter Bed vertrekt per 1 november bij de beddenproducent om leiding te gaan geven aan fietsenproducent Accell Group. Dat maakten de bedrijven vrijdag bekend. Anbeek is, na zeven jaar aan het roer te hebben gestaan van Beter Bed, naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond hij dus bij Accell, het moederbedrijf van merken als Batavus, Sparta en Koga.

ANP

Volgens Anbeek was de beslissing om Beter Bed te verlaten geen gemakkelijke. De raad van commissarissen van Beter Bed betreurt de beslissing van de topman, maar respecteert zijn beslissing. De zoektocht naar een nieuwe topman wordt spoedig opgestart.

Bij Accell zijn ze blij met de voordracht van Anbeek. Aandeelhouders zullen nog wel officieel worden geïnformeerd worden over het voornemen om de huidige Beter Bed-topman de leiding over het bedrijf te geven. In oktober komen aandeelhouders van Accell bijeen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Anbeek is bij Accell de opvolger van René Takens, die in april na achttien jaar afscheid nam van het bedrijf. Eerder werkte Anbeek onder meer bij Unilever en Auping.