Nieuws/Financieel
1362787
Financieel

Amerikaanse beurzen veren wat op

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York waren dinsdag halverwege de handelsdag weer wat opgeveerd en stonden licht in de plus. Door de zwakkere dollar zijn de zorgen over Noord-Korea op Wall Street al weer wat weggeëbd.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 21.838 punten. De bredere S&P 500 won een fractie tot 2445 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 6298 punten. Eerder op de dag gingen de graadmeters nog omlaag, door nerveuze reacties op een Noord-Koreaanse raketlancering.

De dollar verliest al een aantal dagen terrein ten opzichte van de koers van de euro. Dat komt ook omdat er nog veel onzeker is over de schade die orkaan Harvey heeft aangericht. De euro werd dinsdag voor het eerst sinds begin 2015 meer dan 1,20 dollar waard.

Best Buy

De zwakkere dollarkoers kan gunstig uitpakken voor de Amerikaanse export. Ook zijn er analisten die denken dat de Federal Reserve door alle onrust met Harvey en Noord-Korea mogelijk wat langer wacht met het opschroeven van de rente.

Elektronicaketen Best Buy ging vanwege tegenvallende kwartaalcijfers bijna 12 procent onderuit. Het bedrijf was zelf overigens wel positief over zijn prestaties en verhoogde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar.

Olieprijzen

Finish Line ging met een min van 19 procent ook hard onderuit. De sportschoenenverkoper heeft juist een minder rooskleurige prognose voor het hele jaar afgegeven. Branchegenoten Foot Locker en Nike speelden in het kielzog tot 2,6 procent kwijt.

Farmaceut Acorda Therapeutics verloor dik 27 procent. De Amerikaanse toezichthouder FDA gaf geen goedkeuring voor een middel van het bedrijf tegen Parkinson.

Verder moesten oliebedrijven Marathon Petroleum en Anadarko Petroleum circa 1,3 procent inleveren, vanwege schade aan raffinaderijen door het noodweer in Texas. Ook de olieprijzen gingen wat omlaag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 46,04 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 51,63 dollar per vat.