Nieuws/Financieel
1362839
Financieel

'Van Lanschot verrast met beloning'

AMSTERDAM (AFN) - De extra uitkering van 1 euro per aandeel die Van Lanschot Kempen zijn aandeelhouders in het vooruitzicht stelde is een aangename verrassing. Dat meldden analisten van ING in een rapport over de Bossche vermogensbeheerder.

ING wees daarbij vooral op de timing van de aankondiging. Juist omdat er momenteel onduidelijkheid is over nieuwe regels voor banken vanuit het Bazels Comité voor Bankentoezicht (Basel IV). Met de uitkering van 1 euro per aandeel zal Van Lanschot in eerste instantie 41 miljoen euro uitkeren aan zijn aandeelhouders. De vermogensbeheerder wil tot 2020 zijn aandeelhouders minstens met 250 miljoen euro belonen. De teruggave aan aandeelhouders was in lijn der verwachting van ING.

Volgens de analisten van ING zou het zomaar kunnen dat Van Lanschot in de periode meer dan 500 miljoen euro zal laten terugvloeien naar de aandeelhouders.

Omzet

De omzet van 273 miljoen euro die Van Lanschot in de boeken zette was veel hoger dan waar ING-analisten rekening mee hielden. Ook de onderliggende nettowinst van Van Lanschot was hoger dan geraamd. Wel vielen de operationele kosten van de vermogensbeheerder hoger uit dan verwacht

ING handhaafde zijn koopadvies op Van Lanschot met een koersdoel van 29 euro. Het aandeel Van Lanschot stond dinsdag omstreeks 09.50 uur 2,3 procent hoger op 26,30 euro.