Nieuws/Financieel
1363525066
Financieel

LVMH bevestigt gesprekken met Tiffany

New York - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft een bod gedaan op de Amerikaanse juweliersketen Tiffany. Dat bevestigden de beide ondernemingen. Tiffany gaf aan momenteel niet in gesprek te zijn met LVMH, maar het bod wel zorgvuldig te bestuderen.

LVMH zegt in een summiere verklaring dat gesproken is met de Amerikanen, maar dat de uitkomst van de gesprekken ongewis is. Volgens de Amerikaanse juweliersketen deed het Franse concern een bod van 120 dollar per aandeel. Daarmee zou de waarde van Tiffany op ongeveer 14,5 miljard dollar geworden.

LVMH is al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om op de Amerikaanse markt uit te breiden. De onderneming is in handen van oprichter en topman Bernard Arnault en bezit onder meer merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora. In 2011 nam het voor miljarden de Italiaanse juwelier Bulgari over.

Het Amerikaanse Tiffany werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. Er werken momenteel ongeveer 14.000 mensen. De keten kwam in 1979 in handen van cosmeticabedrijf Avon en werd daarna overgenomen door investeerders. Sinds 1987 heeft Tiffany een beursnotering. De bekendste winkel van de onderneming is het ultrachique filiaal op Fifth Avenue in New York. Die locatie werd ook bekend van het boek, en later de film 'Breakfast at Tiffany's' uit 1961 met Audrey Hepburn in de hoofdrol.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop