Nieuws/Financieel
1363530557
Financieel

'ThaiBev wil brouwerij naar beurs brengen'

Singapore - Drankenmaker Thai Beverage onderzoekt de mogelijkheid van een beursgang van zijn brouwerij-activiteiten in Singapore. De onderneming bevestigde dat het de nodige stappen heeft gezet, maar dat gesprekken zich nog in een vroeg stadium bevinden en dat nog geen definitieve beslissing is genomen. Geruchten over het op eigen benen zetten van de brouwerijen gingen al de rond.

Een eventuele gang naar de beurs zou de grootste zijn in Singapore in jaren. De stap zou aan de brouwerij-activiteiten van ThaiBev een prijskaartje hangen van mogelijk 10 miljard dollar. Daarmee zou het tot de grootste brouwers in de regio behoren, hoewel nog steeds kleiner dan Budweiser Brewing.

De beursgang van ThaiBev zou mogelijk ook de brouwerijen in Thailand en Vietnam betreffen. ThaiBev is vooral bekend om zijn merk Chang, een pils in kenmerkende groene flessen met twee olifanten op het label. De onderneming brouwt ook Archa-bier en het op Duitse pils geïnspireerde merk Federbräu.

ThaiBev, dat al genoteerd is in Singapore, is naast brouwer van pils onder andere maker van SongSam-rum, Meridian-brandy en whiskymerk Drummer.