Nieuws/Financieel
1363557
Financieel

Wall Street eindigt licht hoger

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn woensdag met bescheiden plussen de handel uitgegaan. Een inflatiediscussie bij de Federal Reserve en het definitieve einde van Donald Trumps adviesraad van bedrijfsbazen zorgden voor extra onzekerheid. Beleggers bleven daarom voorzichtig, ondanks dat de zorgen over de spanningen met Noord-Korea wat zijn weggeëbd.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 22.024,87 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 2468,11 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij op 6345,11 punten.

De ogen op Wall Street waren vooral gericht op de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de beleidsmakers bij de Amerikaanse koepel van centrale banken in juli uitgebreid gediscussieerd hebben over de inflatie-verwachtingen.

Trump

Ook is nu duidelijk dat diverse Fed-bestuurders vorige maand al met een startdatum wilden komen voor het afbouw van de omvangrijke balans van de Fed. Na het verschijnen van de notulen ging de dollar in waarde omlaag. De euro werd 1,1769 dollar waard, tegen 1,1703 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Wat betreft de adviesraad van Trump was afgelopen dagen al sprake van een leegloop, vanwege kritiek op uitlatingen van de president na het recente extreemrechtse geweld in Charlottesville. Nadat ook de bestuursvoorzitters van conglomeraat 3M (plus 0,4 procent) en Campbell Soup (plus 0,5 procent) hun vertrek aankondigden, besloot de president het orgaan zelf maar op te heffen.

Urban Outfitters

Aan het bedrijvenfront sprong Urban Outfitters eruit. De modeketen won bijna 18 procent aan beurswaarde, vanwege sterke kwartaalcijfers. Agilent Technologies gaf eveneens een kijkje in de boeken. De maker van wetenschappelijke apparatuur ging daarop een kleine 5 procent omhoog.

Het aandeel Target dikte verder met bijna 4 procent aan. De winkelketen zag zijn omzet afgelopen kwartaal stijgen en slaagde er ook in meer klanten aan zich te binden, ondanks een moeilijke markt.

Een vat Amerikaanse olie zakte na nieuwe gegevens over de olievoorraden 1,6 procent in prijs tot 46,76 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 50,31 dollar.