Nieuws/Financieel
1363572
Financieel

Wall Street reageert lauw op notulen Fed

In New York hielden de Amerikaanse beurzen kleine winsten vast nadat de notulen van de laatste Fed-vergadering naar buiten werden gebracht.

De Dow noteerde even na 20.00 uur 0,2% hoger op een stand van 22.040  punten.

Beleggers reageerden nauwelijks op de publicatie van de Fed-notulen waarin onder meer de bezorgheid bij de leden werd benadrukt over het uitblijven van beleid voor fiscale stimulering.

Tijdens de laatste vergadering kwam ook de ontwikkeling van de Amerikaanse inflatie uitgebreid aan de orde na de recente verzwakking, waardoor sommige Fed-leden van mening waren dat er geen haast hoeft te zijn bij het doorvoeren van een nieuwe rentestap. 

Verder werd in de notulen er op gehint dat mogelijk bij de vergadering van volgende maand een besluit zal worden genomen over afbouw van de balans die door het opkoopprogramma van obligaties enorm is opgeblazen.

Bij de laatste rentevergadering eind juli besloten de leden binnen de Federal Reserve nog unaniem om de rente ongewijzigd te houden op een stand van 1 en 1,25%.

Eerder op de dag zorgde het besluit van president Donald Trump om de stekker te trekken uit het overleg met CEO's er voor dat het optimisme bij beleggers werd getemperd.