Nieuws/Financieel
1363584
Financieel

Hogere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn woensdag met winsten aan de handelsdag begonnen. De zorgen om de spanningen rond Noord-Korea lijken op Wall Street weer wat naar de achtergrond verdwenen. Beleggers zijn nu vooral in afwachting van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel in New York 0,3 procent hoger op 22.049 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,2 procent, tot 2470 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 6349 punten.

Noord-Korea liet weten toch geen raketten af te vuren richting het eiland Guam. De Amerikaanse president Donald Trump noemde dat in een tweet ,,een zeer wijs en weldoordacht besluit''.

Renteverhoging

De notulen die de Amerikaanse koepel van centrale banken later op de dag vrijgeeft bieden mogelijk nieuwe inzichten over een nieuwe renteverhoging in de Verenigde Staten. Vorige maand bleef de rente ongewijzigd na een verhoging in juni.

Aan het bedrijvenfront won Urban Outfitters in de eerste handelsminuten ruim een vijfde aan beurswaarde, vanwege sterke kwartaalcijfers. De winst van de modeketen overtrof de verwachtingen van analisten ruimschoots.

Target ging verder bijna 3 procent omhoog. De winkelketen zag zijn omzet afgelopen kwartaal stijgen en slaagde er ook in meer klanten aan zich te binden, ondanks een moeilijke markt.