Nieuws/Financieel
1363634
Financieel

Forse omzetgroei voor ICT

Topman Jos Bleije

Topman Jos Bleije

BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft zijn omzet in het eerste halfjaar stevig zien groeien, vooral door overnames. Toch wist de beursgenoteerde automatiseerder ook op eigen kracht vooruitgang te boeken.

Topman Jos Bleije

Topman Jos Bleije

ICT zette over de eerste zes maanden van het jaar 50,7 miljoen euro aan omzet in de boeken. Dat betekende op jaarbasis een stijging met een vijfde. De autonome omzetgroei kwam uit op 6 procent. Het bedrijfsresultaat kwam daarbij met 5,3 miljoen euro 28 procent hoger uit dan in de eerste zes maanden van 2016. De nettowinst steeg met een vijfde tot 2,6 miljoen euro.

Topman Jos Blejie benadrukte in een toelichting dat de omzet nog voor een te groot deel komt uit detachering, namelijk 44 procent. Het bedrijf probeert meer terugkerende omzet binnen te halen met eigen software, maar die inkomsten maakten nog maar 11 procent van het totaal uit tegen 10 procent een jaar eerder. ,,Dat had eigenlijk 12, 13 of 14 procent moeten zijn."

Personeel

Voor de tweede jaarhelft voorziet ICT verdere groei van de omzet en het bedrijfsresultaat in vergelijking met de eerste zes maanden van het jaar, maar aan een concrete voorspelling waagde Blejie zich niet. ,,Dat heeft te maken met wanneer kerst valt en het meenemen van vakantiedagen. Of werknemers veel dagen gaan opnemen aan het einde van het jaar weten we niet en dat is een onzekere factor."

Verder benadrukte Blejie dat het ICT is gelukt om overgenomen bedrijven in de bedrijfsvoering te integreren terwijl tegelijkertijd de aandacht gericht bleef op groei op eigen kracht in een moeilijke markt. Zo blijft het moeilijk om goed personeel te vinden en te houden. Daarom werd er onder meer geïnvesteerd in de werkplekken en kwamen er onder meer gamerooms voor het personeel voor in de pauzes. Door de recente overname van HTS heeft ICT voor het eerst meer dan duizend man personeel.

Cyberaanval

De recente wereldwijde cyberaanval, die onder meer containerterminal APM in Rotterdam trof, heeft ICT niet geraakt. Het bedrijf levert naar eigen zeggen aan alle grote containerterminals in Rotterdam, maar de hacks troffen meer de administratieve kant en niet de industriële kant waar ICT actief is.