Nieuws/Financieel
1363656
Financieel

'Aankoop Gardline past in strategie Boskalis'

AMSTERDAM (AFN) - De overname van de Britse bodemonderzoeker Gardline past in de strategie van Boskalis om het aanbod aan offshorediensten te versterken. Dat meldde KBC Securities.

Boskalis betaalt circa 40 miljoen pond voor Gardline, inclusief schulden, zo werd dinsdag gemeld. KBC gaf aan dat Boskalis met de overname invulling geeft aan de strategie, maar dat het bedrijf wel wat complexer wordt voor beleggers om te volgen.

De huidige jaaromzet van Gardline ligt tussen de 60 en 70 miljoen pond. Gezien de slechte vooruitzichten op de korte termijn verwacht Boskalis niet dat de overname de eerstkomende jaren bijdraagt aan de winst voor rente en belastingen. Wel versterkt het bedrijf naar eigen zeggen zijn uitgangspositie voor als de markt gaat aantrekken.

Familiebedrijf

Het in 1969 opgerichte Gardline is een familiebedrijf met circa 750 mensen in dienst. De vloot bestaat uit 15 onderzoeksschepen en 25 kleinere vaartuigen. De belangrijkste vestigingen bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf heeft ook activiteiten in de Verenigde Staten, Brazilië en Singapore.

KBC heeft een accumulate-advies voor Boskalis dat woensdag in de vroege handel 1 procent hoger stond op 29,77 euro. Dinsdag klom Boskalis 0,5 procent.