Nieuws/Financieel
1363664
Financieel

'Damrak begint hoger aan drukke dag'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere beurzen in Europa lijken met kleine winsten te openen. Op het Damrak maken beleggers zich op voor een drukke cijferdag. Daarnaast wordt uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

AkzoNobel liet weten de strijdbijl met belager Elliott te begraven. Het verf- en chemieconcern bereikte een akkoord met de activistische aandeelhouder waarbij de juridische procedure voor zeker drie maanden wordt opgeschort. Elliott, dat fel aandrong op overnamegesprekken tussen Akzo en zijn Amerikaanse branchegenoot PPG, steunt vanaf nu de opsplitsingsplannen van Akzo.

Bouwbedrijf Heijmans wist in de eerste jaarhelft weer winst te boeken na een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van herstel bij zijn divisie infra en verbeterde prestaties bij de tak woningbouw. Het is volgens de bouwer voor het eerst sinds 2011 dat weer zwarte cijfers worden geschreven.

ICT Group

ICT Group heeft zijn omzet in het eerste halfjaar stevig zien groeien, vooral door overnames. Ook op eigen kracht wist de automatiseerder vooruitgang te boeken. De nettowinst steeg met een vijfde tot 2,6 miljoen euro.

Atrium European Real Estate realiseerde in het eerste halfjaar een winst na belastingen van 61,3 miljoen euro. Daarmee presteerde het in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds naar eigen zeggen in lijn met een jaar eerder.

Carlsberg

KPN kondigde een kleine overname aan. Het telecomconcern kocht IT-dienstverlener Cam IT Solutions voor een niet nader genoemd bedrag. Cam IT Solutions is vooral groot in de zorg en de publieke sector in Nederland.

In Kopenhagen opende Carlsberg de boeken. De Deense bierbrouwer zag de omzet in het tweede kwartaal groeien. Dat is vooral te danken aan een sterke verkoop van duurdere biertjes en gunstige wisselkoerseffecten. Het bedrijf verkocht per saldo wel minder bier dan in dezelfde periode vorig jaar.

Euro

De Europese beurzen sloten dinsdag overwegend licht hoger. De AEX-index klom 0,3 procent tot 522,67 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 789,67 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tussen 0,1 en 0,4 procent aan. Wall Street ging zonder grote koersuitslagen de dag uit.

De euro was 1,1740 dollar waard, tegen 1,1725 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent in prijs tot 47,75 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 51,07 dollar.