Nieuws/Financieel
1363665
Financieel

Kendrion voert winstgevendheid verder op

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft het tweede kwartaal afgesloten met fors meer winst op een iets hogere omzet. Het bedrijf profiteerde van goede marktomstandigheden, terwijl ook ingrepen om de kosten van de bedrijfsvoering te drukken vruchten afwierpen.

De omzet klom met 3 procent op jaarbasis, tot 117,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 23 procent tot 10,6 miljoen euro. Onder de streep verscheen een nettowinst van 6,8 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2016.

Topman Joep van Beurden verwacht dat het bedrijf nog meer zal profiteren van de versimpeling van de bedrijfsvoering. Verder investeert Kendrion in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Duitsland. Ook in China, waar de omzetgroei in de dubbele cijfers terecht kwam, wil Kendrion gaan uitbreiden. De planning is om in de eerste jaarhelft van 2018 een nieuwe fabriek te openen.

Kendrion handhaafde zijn verwachtingen waarbij de omzet jaarlijks gemiddeld 5 procent hoger zal uitvallen met een ebita-marge van 10 procent vanaf eind 2018.