Nieuws/Financieel
1364065
Financieel

'Altice wil Charter Communications'

Het Franse telecombedrijf Altice overweegt met zijn Amerikaanse dochter Altice USA een bod op Charter Communications te doen.

De overname zou de uitbreiding in de VS tot doel hebben. Dat meldt CNBC woensdag.

Als de overname slaagt, krijgt het bedrijf een totale ondernemingswaarde van $200 miljard. 

Oprichter Patrick Drahi van Altice heeft die Amerikaanse ambitie twee jaar terug al uitgesproken. Telecombedrijf Softbank heeft eerder ook interesse uitgesproken in Charter, het telecombedrijf met ruim 91.000 werknemers en $120 miljard aan beurswaarde bij vorig jaar $40 miljard omzet.

Liberty wint

Zowel Altice als Softbank stuit tot nu toe op grote obstakels in hun overnamestrijd in de Verenigde Staten, stelt CNBC. Altice en Softbank hebben zelf relatief weinig cash voor zo'n overname. Ze bewijzen tot nu toe overnames vooral met schulden te financieren.

Beide bedrijven hebben nu voor de overname van Charter waarschijnlijk hulp van buitenaf nodig. De krachtsverhoudingen zijn groot: Altice kan naar marktwaarde bijna drie keer in Softbank.

CNBC meldde vorige week al dat Softbank Charter - dat $60 miljard aan schuld meetorst - wil. Softbank werkt aan een overname van aandelen waarbij vooral grootaandeelhouder Liberty Media van 'kabelcowboy' John Malone zich zou moeten kunnen vinden.

Geen zekerheid

Volgens de nieuwszender is er voor Altice noch Softbank nog geen enkele zekerheid dat Liberty zal willen instemmen.

Deze eigenaar van VodafoneZiggo in Nederland heeft 20,5% van de aandelen en 25% van de stemrechten bij Charter. Liberty zou zeker $20 miljard aan de deal kunnen overhouden.

Het aandeel Altice verloor na bekendmaking door CNBC 5% op de beurs.

Volg financieel nieuws direct met deze gratis app van DFT