Nieuws/Financieel
1364084
Financieel

'Altice overweegt bod op Charter'

NEW YORK (AFN) - Het Franse telecomconcern Altice en zijn Amerikaanse kabeldochter Altice USA werken naar verluidt aan een bod op kabelreus Charter Communications. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNBC woensdag op basis van ingewijden.

Het is nog niet zeker of Altice daadwerkelijk met een overnamevoorstel gaat komen, aldus de bronnen van CNBC. Zowel Altice als Charter wilden tegenover CNBC geen commentaar geven op het bericht.

Mocht het tot een deal komen, dan is daar waarschijnlijk heel veel geld mee gemoeid. De marktwaarde van Charter bedraagt nu zo'n 120 miljard dollar, veel meer dan die van Altice (44 miljard dollar) en Altice USA (23 miljard dollar) tezamen.

Softbank

Voor Charter, een van de grootste spelers op het gebied van betaaltelevisie in de VS, bestaat meer interesse. Zo zou ook het Japanse telecomconcern Softbank een bod willen doen om Charter vervolgens samen te voegen met dochteronderdeel Sprint. Charter wees eerder nog een voorstel van Softbank voor een combinatie met Sprint af.

Altice USA kreeg in juni een eigen beursnotering in New York. De Amerikaanse tak van Altice is samengesteld uit de afgelopen jaren overgenomen branchegenoten Cablevision en Suddenlink. De top van het Altice zei onlangs al dat de recente beursgang mogelijkheden biedt voor verdere consolidatie in de Amerikaanse markt.