Nieuws/Financieel
1364124
Financieel

Bakkerstak remt omzetgroei Corbion

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft zijn omzet in de eerste helft van het jaar licht zien stijgen. De groei werd geremd door tegenvallende verkopen bij zijn bakkerstak. De producent van voedingsingrediënten zag zijn winst bovendien flink dalen.

De tak die ingrediënten maakt voor bakkers kampte met problemen met zijn vriesdeeg. Ook ging de uitvoering van de strategie bij het bakkerijkanaal niet zoals gewenst. Corbion heeft inmiddels maatregelen genomen om de omzet van Bakery op te krikken en dat begon in het tweede kwartaal effect te sorteren.

De omzet van de divisie Food, waar bakery onder valt en die verantwoordelijk is voor driekwart van de opbrengsten, bleef nagenoeg gelijk. De totale omzet kwam uit op 465,9 miljoen euro, een stijging van 1,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De autonome omzet daalde met 0,9 procent.

Nettowinst

De nettowinst zakte van 60,4 miljoen naar 48,3 miljoen euro. De winstgevendheid bij Corbion stond in het tweede kwartaal onder druk door de stijgende suikerprijzen.

Corbion houdt vast aan zijn eerder afgegeven verwachtingen voor heel 2017. Daarbij rekent het bedrijf op een sterkere tweede helft van het jaar dan de eerste. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zal iets onder de 170,1 miljoen euro van vorig jaar uitkomen, waarbij aangenomen wordt dan de overname van Terravia geen impact heeft.