Nieuws/Financieel
1364145
Financieel

'Megaclaim voor bestuurders failliet Ebcon'

AMSTERDAM (AFN) - De curator van het failliete internetbedrijf Ebcon claimt zestien jaar na dato ongeveer 55 miljoen euro bij drie ex-bestuurders. De mannen hebben volgens de curator geld dat bestemd was voor een glasvezelverbinding in eigen zak gestoken, meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Het Brabantse Ebcon maakte rond de eeuwwisseling furore als aannemer van KPNQwest. Dit failliete ex-beursfonds wilde een glasvezelimperium aanleggen dat 63 Europese steden met elkaar moest verbinden. Ebcon zou het netwerk aanleggen.

Voordat KPNQwest, een joint venture van het Nederlandse KPN en het Amerikaanse Qwest, failliet ging omdat het bedrijf de ambities niet waar kon maken,sloot Ebcon op 10 juli 2001 al de deuren.

De Ebcon-curator deed zestien jaar onderzoek naar de zaak en komt tot de conclusie dat drie bestuurders zichzelf verrijkten. Inmiddels is al voor bijna 55 miljoen euro beslag gelegd op het woonhuis van een van de ex-bestuurders. De andere twee kunnen ook een claim voor hetzelfde bedrag verwachten.