Nieuws/Financieel
1364185
Financieel

Lagere omzet voor Valeant

LAVAL (AFN) - Valeant Pharmaceuticals heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere omzet ten opzichte van een jaar eerder. De daling kwam vooral door prijsdruk in de VS en lagere volumes, zo meldde het bedrijf dinsdag bij de publicatie van de cijfers.

De opbrengsten van de Canadezen kwamen uit op 2,2 miljard dollar. Dat betekende een daling van 187 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder.

Voor het hele jaar stelde Valeant de verwachtingen voor de omzet naar beneden toe bij, vooral door de verkoop van verschillende onderdelen. De farmaceut voorziet nu een omzet van maximaal 8,9 miljard dollar, waar eerder werd uitgegaan van een omzet tot wel 9,1 miljard dollar.

De operationele winst kwam uit op 175 miljoen dollar. Dat was fors meer dan de 81 miljoen dollar een jaar eerder. Toen moest het bedrijf onder meer flinke afschrijvingen doen. Onder de streep resteerde een verlies van 38 miljoen dollar, tegenover een tekort van 302 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd