Nieuws/Financieel
1365765
Financieel

Fastned vergroot obligatie-uitgifte

AMSTERDAM (AFN) - Uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned heeft de uitgifte van zijn obligatie vergroot naar 6 miljoen euro. Het geld zal worden gebruikt voor verdere groei van zijn Europese netwerk.

De stukken hebben een looptijd van vijf jaar met een rente van 6 procent op jaarbasis. In eerste instantie wilde Fastned 3,3 miljoen euro ophalen, maar dat bedrag is opgevoerd vanwege een grote vraag.

In mei plaatste Fastned eveneens een obligatie. Ook toen mikte de onderneming in eerste instantie op 3,3 miljoen euro en werd het bedrag uiteindelijk opgevoerd naar 5 miljoen euro.

Europees netwerk

Fastned bouwt gestaag aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's snel kunnen laden. De stations worden gebouwd op prominente locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld twintig minuten kunnen opladen

Momenteel heeft Fastned 63 snellaadstations operationeel in Nederland. Daarnaast maakt het bedrijf werk van snellaadstations in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.