Nieuws/Financieel
1366245
Financieel

Topman LSE stapt vervroegd op

LONDEN (AFN) - Topman Xavier Rolet vertrekt per direct bij London Stock Exchange (LSE). Hij wordt tijdelijk opgevolgd door financieel topman David Warren, zo meldt de beursuitbater.

Rolet had vorige maand laten weten eind volgend jaar op te stappen. Hij zegt nu dat het nieuws over die aankondiging zo veel negatieve publiciteit opleverde dat langer aanblijven schadelijk zou zijn voor het bedrijf. De activistische aandeelhouder TCI Fund Management stelde na de aankondiging van het vertrek dat Rolet door het bestuur gedwongen was te vertrekken.

Onder de leiding van Rolet verzesvoudigde de beurswaarde van LSE. TCI, dat een belang heeft van meer dan 5 procent, wilde hem in zijn rol houden. TCI wilde dat niet Rolet, maar juist de 72-jarige voorzitter van LSE, Donald Brydon, weg moest.

TCI had opgeroepen tot een aandeelhoudersvergadering over het lot van Brydon. LSE meldde woensdag dat Brydon aan het einde van zijn termijn vertrekt. Hij zal niet herverkiesbaar zijn aan het einde van zijn benoemingsperiode in 2019. Het bedrijf hoopt dat TCI zijn verzoek tot een aandeelhoudersvergadering intrekt.