Nieuws/Financieel
1366329
Financieel

'Weinig korting op inkoop stukken Lighting'

AMSTERDAM (AFN) - De inkoop van eigen aandelen door Philips Lighting, nadat Philips een nieuwe pluk aandelen van het lichtbedrijf van de hand deed, gebeurde tegen een geringe korting. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een reactie.

Philips deed dinsdag ruim 17 miljoen aandelen van zijn voormalige lichtdivisie van de hand voor 32 euro per stuk. Daarbij kocht Lighting 2,8 miljoen eigen aandelen in waarvoor het circa 90 miljoen euro heeft overgemaakt. De aandeleninkoop past volgens KBC in de strategie van het bedrijf waarbij het in de periode 2017-2018 voor 300 miljoen euro eigen aandelen inkoopt, van de stukken die door Philips in de markt worden gezet.

KBC wijst erop dat het voormalig moederbedrijf geen controlerend belang meer heeft in Lighting. Dat helpt Philips in de transformatie naar 'healthtech'. De opbrengsten gebruikt Philips voor overnames op medisch vlak.

KBC handhaafde zijn holdadvies op Lighting met een koersdoel van 34,00 euro. Het aandeel Lighting stond kort na opening op woensdag 1,6 procent lager op 32,45 euro. Philips won 0,2 procent tot 32,85 euro.