Nieuws/Financieel

Amper beweging op beurzen New York

ANP

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met zeer bescheiden koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve. Verder bleven de zorgen rond Noord-Korea boven de markt hangen.

ANP

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 22.284,32 punten. De bredere S&P 500 bleef vrijwel onveranderd op 2496,84 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent op 6380,16 punten.

Yellen liet in een toespraak in Cleveland weten dat het geleidelijk verhogen van de rente door de koepel van Amerikaanse centrale banken het meest gepaste beleid is vanwege de toegenomen onzekerheid over de lage inflatie.

Techfondsen

De techfondsen zaten in de lift. Zo gingen Apple, Google-moederconcern Alphabet en Facebook tot 1,7 procent vooruit. Chipbedrijf Nvidia klom 0,6 procent na de lancering van een product op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Alibaba kondigde aan logistiekbedrijf Cainiao over te nemen. De Chinese webwinkelgigant beloofde de komende vijf jaar 15 miljard dollar te steken in het uitbouwen van een wereldwijd logistiek netwerk. De koers van Alibaba leverde 1,5 procent in.

Carnival

Red Hat ging ruim 4 procent omhoog. De cijfers van het softwarebedrijf waren beter dan beleggers hadden verwacht. Kredietbureau Equifax won 1 procent. Topman Richard Smith is afgetreden na de grote hackaanval bij Equifax. Bij die cyberaanval kregen hackers toegang tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen.

Cruiserederij Carnival publiceerde resultaten. Het bedrijf heeft de afgelopen periode last gehad van de orkanen Irma en Maria die door de Cariben trokken, maar trok wel de winstverwachting voor het gehele jaar iets op. Het aandeel boekte een winst van bijna 3 procent.

Euro

Op macro-economisch vlak kwamen er onder meer cijfers over de woningmarkt en het consumentenvertrouwen in de VS.

De euro was 1,1794 dollar waard, tegen 1,1772 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie verloor 0,6 procent tot 51,92 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 58,44 dollar per vat.