Nieuws/Financieel
1366478
Financieel

'Koersreactie BAM overdreven'

AMSTERDAM (AFN) - De koersdaling van BAM van maandag van bijna 5 procent, nadat de oorzaak van de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport bekend werd, was ietwat overdreven. Dat schrijft analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen in een rapport over de bouwer.

Van Beek wijst op het financiële risico dat de bouwer loopt bij de afhandeling van de parkeergarageopdracht met een totale bouwsom van 13 miljoen euro. Qua beurswaarde zag BAM 65 miljoen euro verdampen en ook de koers van branchegenoot VolkerWessels werd gedrukt.

Een uitspraak over wie voor de schade moet opdraaien laat nog op zich wachten, maar mocht BAM hiervoor (deels) aansprakelijk zijn dan is de bouwer daarvoor verzekerd. Ook heeft BAM volgens Van Beek alle projecten met een vergelijkbare vloer onderzocht met als conclusie dat hier geen sprake is van verhoogd risico.

Theodoor Gilissen blijft bij zijn advies aanbevolen met een koersdoel van 6,50 euro. Het aandeel BAM stond dinsdag omstreeks 11.35 uur 0,3 procent hoger op 4,71 euro.