1367270
Financieel

Kleine plussen op beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street lieten dinsdag bescheiden plussen optekenen, na de stevige koerswinsten een dag eerder. De financiële fondsen zaten behoorlijk in de lift. Verder ging de aandacht vooral uit naar Apple. Het technologieconcern presenteerde onder meer drie nieuwe iPhones.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 22.118,86 punten. De breed samengestelde S&P 500 noteerde eveneens een plus van 0,3 procent, op 2496,48 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom ook 0,3 procent, tot 6454,28 punten.

Grote Amerikaanse banken hadden een positieve beursdag. Zo klommen bedrijven als Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America en Wells Fargo tot 2,5 procent in waarde.

Apple

Apple verloor 0,4 procent. De reguliere smartphones heten iPhone 8 en 8 Plus. Daarnaast onthulde Apple voor het eerst een derde toestel, de luxere iPhone X. De naam van de iPhone X verwijst naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde. Veel details van de toestellen waren al uitgelekt.

Chemiereus DowDupont steeg 2,5 procent nadat het nieuwe plannen voor de indeling van het fusiebedrijf had aangekondigd. Ook zei de onderneming te verwachten dat orkaan Harvey de winst met zo'n 250 miljoen dollar drukt.

Teva

Het aandeel McDonald's was minder in trek op Wall Street met een min van ruim 3 procent. De koers van de fastfoodketen stond onder druk door een analistenrapport waarin zorgen werden geuit over de verkopen in het derde kwartaal.

Het in New York genoteerde Israëlische farmacieconcern Teva won 4,5 procent, geholpen door de aankondiging van de verkoop van zijn voorbehoedsmiddelenmerk Paragard voor 1,1 miljard dollar. Maandag sprong Teva al bijna 20 procent omhoog na de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter.

Sage Therapeutics

Biofarmaceutisch bedrijf Sage Therapeutics had een tegenvaller te verwerken en kelderde bijna 14 procent. Een geneesmiddel van het bedrijf deed niet wat ervan werd verwacht in een vergevorderde onderzoeksfase.

De euro was 1,1967 dollar waard, net als bij het slot van de Europese handel. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie ging 0,5 procent vooruit tot 48,29 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 54,33 dollar per vat.