Financieel/Geld
1367791
Geld

Kandidaten 'Gouden Windei' passen product aan

Amsterdam - Drie kandidaten voor het 'Gouden Windei', de onderscheiding voor het meest misleidende voedselproduct, passen hun producten aan.

Zo verandert Albert Heijn de naam van zijn 'Muesli vezelrijk' omdat daar van alle Muesli's van de supermarktketen de minste vezels inzitten, meldt voedselwaakhond foodwatch.

Unilever gaat het suikergehalte in haar Conimex Ketjap manis gold halveren. Conimex sleepte de nominatie in de wacht omdat de ketjap volgens de consumentenorganisatie ,,gewoon schenkstroop met ketjapsmaak'' is. Het product bestaat voor 70 procent uit suiker. Daarnaast heeft fabrikant Innocent de naam van het drankje 'Superjuice Framboos & kers' aangepast. Er zit minder dan 10 procent framboos en kers in.

Alle drie de producten werden vorige week gekandideerd voor de lopende verkiezing van de 'prijs' van foodwatch. Het Gouden Windei wordt dit jaar voor de achtste keer toegekend. De organisatie hoopt ermee te bereiken dat de overheid strengere regels maakt voor bedrijven die voedsel maken en verkopen.