Financieel/Geld
1368285
Geld

Thuiswerken is belangrijk extraatje

Nederlander blij met baan

Nederlanders zijn iets meer tevreden met hun baan dan de gemiddelde Europeaan. Het werk voldoet aan onze verwachtingen.

Dat blijkt uit onderzoek van ADP Research Institute. In Nederland zegt 60% dat de werkgever aan de verwachtingen voldoet, daarmee zijn Nederlanders en Duitsers het meest tevreden met hun baan. Onze oosterburen zijn met 64% zelfs nog iets blijer.

Vertrekken

De gemiddelde Europese werknemer is iets minder tevreden. Ruim 43% van de Europeanen zegt dat hun baan niet voldoet aan de verwachtingen. Voor bijna de helft is dit in het verleden reden geweest om te vertrekken.

In Nederland en Europa is het dagelijkse werk de belangrijkste factor die een beslissing over vertrek kan beïnvloeden. Ook zijn een slechte bedrijfscultuur, een slechte relatie met de manager en werktijden van belang in Nederland en Europa. In Europa wordt ook het gemis aan carrièrekansen genoemd als reden voor vertrek, terwijl in Nederland slechte financiële prestaties van de werkgever reden zijn om de biezen te pakken.

Thuiswerken

Als extraatje staat in Nederland thuiswerken op nummer één terwijl in Europa sportfaciliteiten op kantoor het belangrijkst wordt gevonden. Opvallend is dat in Europa ook op prijs wordt gesteld dat het bedrijf dagen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft ingeroepen. In Nederland wordt dat extraatje niet genoemd.

Geen van de extraatjes kan een werknemer van gedachten doen veranderen als die heeft besloten te vertrekken.