Nieuws/Financieel
1369156
Financieel

’Zwakke resultaten Fugro’

Fugro heeft in het derde kwartaal zwakke resultaten behaald met een flink lagere omzet en een gedaalde winstmarge. Dat stelt KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van de bodemonderzoeker.

De omzet ging met bijna 20 procent omlaag tot 364 miljoen euro, vooral door de aanhoudende zwakte bij de offshore-markt. KBC had een omzet verwacht van 394 miljoen euro. Fugro gaf aan voor het gehele jaar op een dubbelcijferige omzetkrimp te rekenen. Ook meldde Fugro dat de marge in het hele jaar negatief zal zijn, net als de kasstroom.

KBC wees de negatieve kasstroom en de impact van 10 miljoen euro door technisch onderhoud aan schepen en de orkanen in de VS aan als negatieve punten in het handelsbericht. Ook de schuldratio die bijna de grens van 3 procent heeft bereikt, als de plaatsing van 100 miljoen euro aan converteerbare obligaties buiten beschouwing wordt gelaten, is een negatief punt.

Verdere uitvoering strategie

Aan de positieve kant wees KBC op de verdere uitvoering van de strategie door het afstoten van het kabel- en graafonderdeel en het beter gevulde orderboek bij Marine Site Characterisation.

Volgens ING is het niet allemaal kommer en kwel bij Fugro. De bank denkt dat Fugro op weg is naar herstel en dat de vooruitzichten voor 2018 aanzienlijk beter zijn. Verder is het bedrijf op financieel gebied verstandig door de obligatieplaatsing om risico's bij de convenanten en balans weg te nemen.

KBC en ING hebben allebei een hold-advies voor Fugro. Het aandeel noteerde maandagochtend om 10.05 uur in de MidKap 10,6 procent lager 10,49 euro.