Nieuws/Financieel
1369162
Financieel

'Investeringsmaatschappij HAL aast op Eneco'

AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij HAL is al langere tijd in beeld om een deel van energiebedrijf Eneco te kopen, meldt De Telegraaf maandag. HAL heeft laten weten niet te willen reageren op het bericht.

In aanloop naar de splitsing van Eneco en Stedin richtte Eneco-topman Jeroen de Haas in het diepste geheim een werkgroep op om op zoek te gaan naar nieuwe aandeelhouders. Daaruit rolde een lijstje met een vijftal kandidaten, waarvan HAL de meest in het oog springende is. De andere namen waren naar verluidt buitenlandse investeerders en pensioenbelegger PGGM, maar geen andere energiebedrijven.

HAL is de investeringsmaatschappij die havenfamilie Van der Vorm oprichtte nadat ze haar Holland Amerika Lijn verkocht. Eneco en HAL zouden hebben gesproken over een minderheidsbelang van 40 procent. De aandeelhouders van Eneco hebben echter een stokje gestoken voor het één tweetje door een consultatieproces op te starten onder alle aandeelhouders, vooruitlopend op een semi-openbare veiling.