Nieuws/Financieel
1369221
Financieel

Nikkei begint rustig aan drukke beursweek

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag vrijwel vlak aan de nieuwe handelsweek begonnen.

Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de beleidsvergaderingen van de Bank of Japan en de Amerikaanse Federal Reserve later in de week. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Japanse winkelverkopen afgelopen maand iets minder sterk zijn gestegen dan verwacht.

De Nikkei in Tokio eindigde nagenoeg onveranderd op 22.011,67 punten. De Japanse leveranciers van Apple waren in trek nadat het Amerikaanse technologieconcern vrijdag sprak van een grotere dan verwachte vraag naar de iPhone X. Sharp dikte 0,8 procent aan. Het Japanse technologiebedrijf verhoogde zijn winstverwachting na het vierde winstkwartaal op rij.

Ook Komatsu schroefde zijn winstverwachting op na sterke verkopen in China en Indonesië. Het aandeel van de Japanse maker van bouwmachines steeg 3,5 procent en bereikte het hoogste koersniveau in tien jaar.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney koerste 0,2 procent hoger en de Kospi in Seoul won 0,2 procent. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat Samsung, dat dinsdag met cijfers komt, klom 1,5 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1x procent in de min.