Nieuws/Financieel
1369575
Financieel

'Sterke verkopen in winkelcentra Unibail'

AMSTERDAM (AFN) - Winkeliers in de winkelcentra van Unibail-Rodamco hebben in het derde kwartaal goede zaken gedaan. Dat concludeert ING-analist Jaap Kuin in een commentaar op het handelsbericht waar het vastgoedfonds donderdag nabeurs mee kwam.

De retailers in de winkelcentra rapporteerden afgelopen kwartaal een omzetgroei van 4,5 procent. Dat is meer dan in de eerste jaarhelft en meer dan gemiddeld in de detailhandel in de betreffende landen. Kuin wijst erop dat concurrent Klépierre voor diezelfde periode een veel bescheidener omzetgroei bij zijn huurders meldde.

Unibail-Rodamco zag de huuropbrengsten van zijn winkelcentra in het derde kwartaal met 8 procent op jaarbasis toenemen tot 375 miljoen euro. Het bedrijf verwacht nu dat de terugkerende winst per aandeel over heel 2017 uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 11,80 tot 12 euro.

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 255 euro. Unibail-Rodamco stond vrijdag na een klein uur handel op het Damrak 0,1 procent hoger op 208,95 euro. De AEX won 0,6 procent.