Nieuws/Financieel
1369589
Financieel

'Corbion iets beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De financiële resultaten van Corbion waren iets beter dan verwacht. Dat oordeelden analisten van KBC Securities in een rapport over de producent van voedingsingrediënten.

Vooral het bedrijfsresultaat (ebitda) van Corbion viel volgens de kenners iets hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. Corbion zette in het derde kwartaal een ebitda van 41,6 miljoen euro in de boeken. Dat was meer dan de circa 40 miljoen euro die KBC had voorzien.

Wel benadrukt KBC dat dit resultaat blijvend onder druk staat vanwege de hoge kosten voor met name grondstoffen. In de loop van 2018 voorziet de bank hier verbetering, gelet op de verwachte prijsontwikkelingen van ingrediënten.

Overname TerraVia

Verder wijst KBC op de overname van TerraVia. De initiële verliezen op dit onderdeel zullen mogelijk wegen op de winsten van Corbion in 2018.

KBC handhaafde zijn hold-advies op Corbion en verhoogde het koersdoel van 26 naar 28 euro. Het aandeel Corbion ging bij opening van de beurs op vrijdag 0,7 procent omlaag naar 27,82 euro.