Nieuws/Financieel
1369593
Financieel

Nikkei sluit positieve week hoger af

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een duidelijke winst geëindigd. Vooral de technologiewaarden waren in trek na de sterke kwartaalberichten van de Amerikaanse technologiereuzen Amazon, Microsoft, Alphabet en Intel. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend vooruit.

De toonaagevende Nikkei in Tokio sloot 1,2 procent hoger op 22.008,45 punten. De Japanse hoofdindex klom deze week zo´n 2,5 procent. Het was de zevende winstweek op rij.

Bij de bedrijven won Nissan 0,2 procent. De autofabrikant houdt zich al 38 jaar niet aan de regels voor het interne kwaliteitstoezicht op zijn auto's en heeft een externe onderzoeker in de arm genomen om uit te zoeken wat er is misgegaan bij het toezicht.

Inflatie

Beleggers verwerkten ook de jongste inflatiecijfers, waaruit bleek dat de Japanse consumentenprijzen in september voor de negende maand op rij zijn gestegen. De inflatie bleef echter nog duidelijk onder de doelstelling van de Japanse centrale bank.

De Kospi in Seoul dikte 0,7 procent en in Hongkong boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 0,2 procent lager het weekeinde in. De Australische bank Macquarie Group wonbijna 4 procent na beter dan verwachte resultaten.