Nieuws/Financieel
1369608
Financieel

Iets minder omzet voor Corbion

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft zijn omzet in de eerste negen maanden van het jaar licht zien dalen. De groei werd onder meer geremd door tegenvallende prestaties bij de bakkerstak. De producent van voedingsingrediënten zag zijn bedrijfsresultaat wel stijgen.

De bakkerstak van Corbion kampte volgens het bedrijf met ,,tegenslag bij de uitvoering van de strategie". Ook keerden een aantal klanten in het zogeheten vriesdeegsegment de divisie de rug toe. Bij de divisie Meat was wel sprake van omzetgroei, geholpen door sterke prestaties in de Verenigde Staten. Verder had Corbion last van hogere kosten.

De omzet van het bedrijf daalde over de periode met 0,7 procent tot 680,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat dikte met ruim 10 procent aan tot 102,5 miljoen euro.

Voor het hele jaar handhaafde Corbion de prognose dat de autonome groei van de netto-omzet bij Biobased Ingredients onder de afgegeven meerjarenbandbreedte van 2 tot 4 procent groei zal uitkomen. Verder voorziet het bedrijf nog altijd dat de brutowinst (ebitda) dit jaar iets lager zal uitvallen dan een jaar eerder. Dat is exclusief de impact door de recente overname van TerraVia.