Nieuws/Financieel
1370295
Financieel

'Resultaten Sligro minder dan voorzien'

AMSTERDAM (AFN) - De financiële resultaten die Sligro donderdag rapporteerde, waren minder dan voorzien. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport over het groothandels- en supermarktbedrijf.

Vooral bij Foodservice vielen de resultaten volgens de kenners tegen. KBC zet daarbij de autonome omzetgroei van 0,4 procent af tegen de groei op eigen kracht in het tweede kwartaal, die bijna 5 procent hoger uitviel. Sligro wijt de magere resultaten aan de mindere zomer, maar merkte ook op dat de onderliggende resultaten in de markt bemoedigend zijn.

Volgens KBC vielen ook eenmalige kosten hoger uit dan geraamd. Tezamen met de wat tegenvallende resultaten is dit voor KBC reden om de verwachtingen te gaan bijstellen. De analisten voorzagen tot nu een winst van 82 miljoen euro. Sligro zelf rekent overigens op een resultaat in lijn met een jaar eerder, destijds 73 miljoen euro.

Informatie

Verder wijst KBC op het uitblijven van informatie over de te nemen stappen bij Food Retail.

KBC hanteert een accumulate-advies op Sligro met een koersdoel van 36 euro. Sligro noteerde donderdag omstreeks 09.30 uur 2,8 procent lager op 40,03 euro en behoorde daarmee tot de sterkste dalers bij de middelgrote fondsen.