Nieuws/Financieel
1370314
Financieel

Mindere zomer zit Sligro dwars

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf en uitbater van supermarkten Sligro heeft het derde kwartaal van het jaar meer omzet geboekt in vergelijking met een jaar eerder. De groei was evenwel minder sterk dan in het eerste halfjaar. Volgens Sligro speelde met name de minder goede zomer het bedrijf parten.

Sligro zag zijn omzet uitkomen op 731 miljoen euro, tegenover 712 miljoen euro in de periode een jaar eerder. Bij Foodservice steeg de omzet met 4,2 procent tot 530 miljoen euro. De groei kwam vooral op het conto van overnames. Exclusief dit effect bedroeg de stijging 0,4 procent.

Bij Foodretail daalde de omzet met 1,6 procent. Dit kwam onder meer doordat twee EMTÉ-winkels over gingen naar een andere formule. De vergelijkbare omzet van de supermarkten daalde met 0,4 procent. Het bedrijf kijkt nog altijd naar de verschillende opties voor zijn supermarkten. Het bedrijf zei eerder wel dat het de winkels liever niet van de hand doet.

Winst

Voor het hele jaar verwacht Sligro een winst die op gelijk niveau zal zijn met een jaar eerder. Het bedrijf maakt onder meer kosten voor de uitrol in België en kampt naar eigen zeggen met een hogere belastingdruk. In 2016 zette Sligro een winst van 73 miljoen euro in de boeken.

Verder denkt Sligro dat de samenwerking met Heineken nog dit jaar zijn beslag krijgt. Toezichthouder ACM gaf daarvoor eerder al groen licht. Sligro neemt dan de distributie van bier en cider naar de Nederlandse horeca van de brouwer over. Sligro verwacht daarmee de omzet met zo'n 150 miljoen euro op te kunnen voeren.