Nieuws/Financieel
1370319
Financieel

Slecht weer zit ijsverkoop Unilever dwars

ROTTERDAM (ANP) - Unilever heeft in het afgelopen kwartaal door tegenvallend zomerweer in Europa minder ijs verkocht dan een jaar eerder. De voedingsmiddelengigant had ook last van de effecten van natuurgeweld in met name Noord-Amerika en van negatieve wisselkoerseffecten.

Het bedrijfsonderdeel waar de ijsjes van onder meer Ben & Jerry's en Magnum onder vallen zag zijn opbrengsten met 6,7 procent krimpen. De winstgevendheid van die divisie liep wél op, onder meer door nieuwe producten zoals een kuipje met Magnum-ijs te introduceren.

De totale omzet van Unilever liep in de afgelopen drie maanden terug met 1,6 procent tot 13,2 miljard euro. De omzet pakte lager uit dan waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. Unilever maakte geen winstcijfers bekend.

Op autonome basis dikte de onderliggende omzet met 2,6 procent aan, waar kenners rekenden op 4 procent. Voor heel het jaar denkt het concern dat deze opbrengsten zullen groeien in een bandbreedte van 3 tot 5 procent.

Unilever liet verder weten dat de voorbereidingen voor het afstoten van de margarinetak op schema liggen. Vorige maand liet het bedrijf al weten zijn Zuid-Afrikaanse deel van de zogeheten Spreads-tak te hebben verkocht.