Nieuws/Financieel
1370331
Financieel

Omzetgroei Nestlé stagneert

ZRICH (AFN) - Nestlé heeft in de eerste negen maanden van het jaar nagenoeg evenveel omzet behaald als in dezelfde periode een jaar eerder. Het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld had te maken met negatieve wisselkoerseffecten.

Ook werd een deel van de activiteiten ondergebracht in een joint venture, waardoor die niet meer bijdroegen aan de opbrengsten. De voedingsmiddelentak van het Zwitserse bedrijf, waarmee het meeste geld in het laatje wordt gebracht, groeide met 0,2 procent tot 7,7 miljard frank (6,7 miljard euro). Met het verkopen van water werd 6,2 miljard frank verdiend, een minieme stijging ten opzichte van een jaar eerder. De overige verkopen groeiden met 4,8 procent.

De totale omzet daalde met 0,4 procent tot 65,3 miljard frank. Als aan- en verkopen buiten beschouwing worden gelaten stegen de opbrengsten met 2,6 procent. Dit was de laagste zogeheten autonome omzetgroei in de eerste negen maanden in meer dan twee decennia.

Voor het hele jaar rekent het bedrijf op een omzetgroei die in lijn is met de eerste drie kwartalen. De winstgevendheid wordt daarbij gedrukt door hogere reorganisatiekosten.