Nieuws/Financieel
1370643
Financieel

Vooruitblik: 'Omzetgroei voor Unilever'

Amsterdam (AFN) - De omzet van Unilever valt in het derde kwartaal naar verwachting hoger uit dan vorig jaar. De producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten komt donderdag met een handelsbericht over de afgelopen periode. Mogelijk wordt er dan ook meer duidelijk over de voorgenomen veiling van de margarinetak.

Die werd in de etalage gezet als antwoord op het overnamebod door Kraft Heinz eerder dit jaar. Door de divisie spreads, waar de verkopen teruglopen, te verkopen wil het Nederlands-Britse bedrijf de aandeelhouders meer waarde bieden. Volgens berichten de afgelopen tijd zijn vooral investeerders geïnteresseerd in de margarines.

In een door persbureau Bloomberg opgestelde consensus van analistenverwachtingen komt de kwartaalomzet uit circa 13,6 miljard euro. Volgens de kenners zullen de volumes van Unilever daarbij voor het eerst in vijf kwartalen toenemen.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in juli gaf Unilever aan dat de omstandigheden in belangrijke markten als Brazilië, India en Indonesië lastig waren. Toen zei het concern ook in de tweede helft de omzetgroei te willen versnellen door nieuwe producten op de markt te brengen en meer geld in marketing te steken.

De afgelopen maanden deed Unilever daarnaast een aantal overnames. Zo werden theemerk Pukka, ijsmaker Weis en cosmeticabedrijven Beauty Bakery en Carver ingelijfd.