Nieuws/Financieel
1371138
Financieel

Licht hogere opening Wall Street

De effectenbeurzen in New York lijken vrijdag iets hoger te openen. Beleggers op Wall Street kijken vooral naar de banken. Bank of America en Wells Fargo openden voorbeurs de boeken. Ook het inflatiecijfer kan op aandacht van de markt rekenen.

Bank of America maakte voorbeurs de kwartaalcijfers bekend. De winst van de op een na grootste bank van de Verenigde Staten steeg 15 procent, onder meer door scherpe kostenbeheersing en de rentestijging.

Wells Fargo zag de winst juist met 18 procent dalen. Grotendeels kwam dat door een al bekendgemaakte schikking. Bovendien liepen de handelsinkomsten meer terug dan de bank aan extra rentebaten binnenhaalde.

Applied Optoelectronics

De geldontwaarding in de VS kwam in september uit op 2,2 procent op jaarbasis. Het cijfer gaf beleggers wat meer zicht op het toekomstige rentebeleid van de Federal Reserve. Behalve de inflatie waren er ook macro-economische cijfers over de detailhandelsverkopen, die in september gestegen waren ten opzichte van een maand eerder. Cijfers over het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden in de VS komen kort na opening.

Applied Optoelectronics lijkt een flinke duikeling te gaan maken. De maker van glasvezelnetwerkapparatuur gaf donderdag nabeurs een winstwaarschuwing.

Antares

Ook farmaceut Antares kan op negatieve aandacht van beleggers rekenen. Het bedrijf maakte donderdag bekend dat er problemen zijn met het medicijn Xyosted.

Beleggers kijken ook naar Monsanto. De overname door Bayer lijkt dichterbij te komen nu die Duitse branchegenoot zijn activiteiten op het gebied van landbouwbestrijdingsmiddelen en zaden verkoopt aan BASF.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,1 procent lager op 22.841,01 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2550,93 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 6591,51 punten.