Nieuws/Financieel
1371451
Financieel

'Dow opent jacht op mijlpaal 24.000 punten'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting hoger. Mogelijk komt de mijlpaal van 24.000 punten voor de toonaangevende Dow-Jonesindex in het vizier gedurende de handel. Beleggers verwerken onder meer wat macro-economische gegevens en speeches van Fed-leden, en kijken verder uit naar ontwikkelingen rond de verwachte belastinghervormingen.

Op het macro-economische front kregen beleggers voorbeurs onder meer een nieuwe raming van de economische groei in de Verenigde Staten voor de kiezen. Die steeg in het derde kwartaal met 3,3 procent. Verder komt gedurende de handel nog het zogeheten Beige Book van de Federal Reserve naar buiten met een breder overzicht van de staat van de Amerikaanse economie.

De langverwachte belastinghervormingen zijn inmiddels aanbeland in de Senaat. Daar kregen de plannen dinsdag steun van een nipte meerderheid in de begrotingscommissie. Donderdag wordt naar verwachting door de volledige Senaat gestemd. De plannen behelzen onder meer belastingverlagingen voor bedrijven.

Chipotle

Bij de bedrijven staat onder meer verfmaker Axalta in de belangstelling. Het bedrijf zou een akkoord naderen met de Japanse branchegenoot Nippon Paint dat het bedrijf wil inlijven. AkzoNobel sprak eerder ook met Axalta over een samensmelting.

Fastfoodketen Chipotle liet weten dat oprichter Steve Ells een stap opzij doet als topman van het bedrijf. Hij gaat verder als voorzitter. Het bedrijf is onder zijn leiding niet volledig hersteld van de naweeën van een crisis rond een E.coli-uitbraak in 2015.

Tiffany

Verder kwamen nog enkele bedrijven met cijfers naar buiten. Juweliersketen Tiffany liet beter dan verwachte resultaten zien. Dat gold ook voor chipbedrijf Marvell Technology, dat bovendien met vooruitzichten kwam die beter waren dan analisten hadden voorzien.

Dinsdag sloten de beursgraadmeters op Wall Street in de plus, met nieuwe records. De Dow klom 1,1 procent tot 23.836,71 punten. De S&P 500 won 1 procent tot 2627,04 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 6912,36 punten.