Nieuws/Financieel
1371735
Financieel

KLM-baas: nog steeds gebreken op Schiphol

SCHIPHOL (AFN) - KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. ,,Er is nog steeds een tekort is aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees. Ook moeten de securitydoorgangen breder gemaakt worden'', heeft president-directeur Pieter Elbers van KLM gezegd tegen De Telegraaf.

,,Ik merk dat er veel aandacht is voor vraagstukken die pas over een aantal jaren spelen, zoals de nieuwe terminal. Maar laten we niet vergeten dat er op korte termijn nog veel moet gebeuren'', aldus de KLM-topman.

Eerder dit jaar werd al eens duidelijk dat Schiphol topdrukte soms niet goed aankan. Begin mei stonden er urenlange wachtrijen bij de beveiligingscontrole, wat KLM schade opleverde. Dagelijks moesten tientallen mensen worden omgeboekt die hun vlucht hadden gemist. Het duurde toen even voor Schiphol ingreep en besloot de bezetting op te voeren.

Een woordvoerder van Schiphol stelt in een reactie dat ,,in zowel huidige als toekomstige infrastructuur'' wordt geïnvesteerd. ,,Beide is inderdaad nodig'', zo erkent de zegsman.