Nieuws/Financieel
1372726
Financieel

'Franse herstructurering Altice kost tijd'

PARIJS (AFN) - De herstructurering van de worstelende Franse activiteiten van kabel- en telecomconcern Altice zal minstens een jaar in beslag gaan nemen. Dat meldden ingewijden bij Altice aan persbureau Bloomberg.

Volgens de bronnen kan het waarschijnlijk anderhalf jaar gaan duren voordat er verbetering zichtbaar zal zijn bij de resultaten. Altice zou met kortingen voor de kerst en meer focus op klanten de boel bij de Franse mobiele dochter SFR weer op de rails willen krijgen en extra klanten willen lokken. SFR is het grootste onderdeel van Altice.

Overigens zorgt het plan om 5000 banen te schrappen bij SFR voor druk op het moraal van de werknemers, aldus de ingewijden. Er zou ook verwarring zijn rond de strategie na de recente wijziging in de top van Altice. Daarbij werd onder meer de topman van het bedrijf vervangen, net als de topman van SFR.

De laatste tijd is de koers van het in Amsterdam genoteerde Altice keihard gedaald door zorgen bij beleggers over de enorme schuld. Altice heeft aangegeven zich te gaan focussen op het verlagen van de schuld. Ook heeft het bedrijf geprobeerd beleggers gerust te stellen door te zeggen dat de schuldenlast binnen de norm is.