Nieuws/Financieel
1372754
Financieel

Bunq: twee rekeningen, één pas

AMSTERDAM - Bij internetbank Bunq is het vanaf nu mogelijk om één betaalpas te gebruiken voor meerdere betaalrekeningen.

Bunq zegt hiermee een primeur te hebben. Voor de techniek om meerdere rekeningen op één betaalkaart te zetten heeft de jongste bank van Nederland patent aangevraagd. Elke bankrekening heeft een eigen pincode, ‘Dual PIN’ geheten.

De betaalpas herkent met deze techniek van welke rekening geld moet worden afgeboekt door de pincode die de klant intoetst op de betaalterminal of geldautomaat. „Het is net magie”, meent Bunq-ceo Ali Niknam.

In de woensdagavond gepresenteerde update van de app van Bunq is ook een innovatie ingebouwd voor een soort crowdfundingsactie onder vrienden. Wie geld zoekt voor ‘creatieve projecten, cadeaus of andere innovatie ideeën’ kan in de app een speciale pagina aanmaken, die gedeeld kan worden onder contacten. Via iDeal of Sofort worden donaties direct bijgeschreven op de rekening van de begunstigde.

Bunq debuteerde in eerdere versie van de app met innovaties als het delen van facturen, handherkenning en realtime overboekingen.