Nieuws/Financieel
1376821964
Financieel

Rechtszaak winkels tegen lockdown op maandag

AMSTERDAM - De rechtszaak die INretail heeft aangespannen tegen de staat over de heropening van de winkels vindt maandag om 10.00 uur plaats bij de rechtbank in Den Haag.

In de zaak verwijst de branchevereniging voor de mode- sport- en schoenenwinkels naar de eerder naar buiten gekomen routekaart van het kabinet zelf. De keuze van het kabinet voor de winkelsluiting half december, was een extra verzwarende maatregel die hoorde bij het scenario ’zeer ernstig’, aldus een woordvoerder. „We zitten nu qua corona besmettingen op het niveau ’ernstig’.

Dat is dus conform de eigen routekaart van het kabinet geen reden meer om de winkels gesloten te houden. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we gelijk krijgen van de rechter.”

Winkeliers hebben het sinds de sluiting halverwege december zwaar te verduren. Veel kledingzaken zitten opgescheept met uitpuilende magazijnen en kunnen hun voorraden amper kwijt. De invoering van click & collect en het op afspraak winkelen zijn slechts een doekje voor het bloeden.

INretail is inmiddels een petitie gestart om het kabinet verder onder druk te zetten de winkels te heropenen.