Nieuws/Financieel
1377067
Financieel

Sandd: Keijzer kiest voor monopolie postmarkt

APELDOORN (AFN) - Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken gaat voorbij aan de wensen van postbezorgers en kiest impliciet voor een monopolie op de postmarkt. Dat beweert postbedrijf Sandd naar aanleiding van de beslissing van Keijzer om postbedrijven per 1 januari 80 procent van de bezorgers in vaste dienst te laten nemen. Het bedrijf kondigt juridische stappen aan.

Het kabinet wil met de maatregel een einde maken aan misstanden in de sector. Sandd stelt echter dat een groot deel van zijn postbezorgers helemaal niet op een vast contract zit te wachten. Zij zien het werk volgens het postbedrijf ,,als een bijbaantje'' en willen ,,de mogelijkheid hebben om flexibel te werken''. Sandd schermt bovendien met onderzoeken waaruit blijkt dat er geen sprake is van een gelijk speelveld op de postmarkt.

De maatregel geeft aan dat Keijzer het liefst een monopolie van PostNL zou zien, meent Sandd. ,,Dit eerste wapenfeit geeft in ieder geval duidelijk aan uit welke hoek de wind waait. Klaarblijkelijk is er veel aan gelegen om te voorkomen dat de consument een eerlijke prijs gaat betalen.''