Nieuws/Financieel

Column: Buy The dips blijft geldig

Door royce tostrams

Technologie op Wall Street en met name halfgeleiders werd afgelopen week getroffen door winstnemingen. Maar de schade lijkt beperkt, ook de Nederlandse beurs weet stand te houden.

De Nederlandse beurs is niet beschadigd door de verkoopgolf in technologie. De AEX-index blijft binnen de grenzen van de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande toppen weet te blijven (tussen 531 en 538), oogt het technische beeld redelijk positief. De Buy The Dips strategie blijft geldig.

Dow Jones

Op de Dow Jones index vinden voorlopig geen zichtbare winstnemingen plaats. De stijgende trend zet met kracht door, er is ruimte richting 27.500 (berekend koersdoel). Steun zien we rond 23.242,75 (gevormd op 15 november).

Nasdaq Composite

Vooralsnog slaat ook de recent correctie van de Nasdaq geen deuk in het sterke technische beeld. De Amerikaanse technologiebeurs heeft 7.600 als berekend koersdoel. Steun zien we rond 6.517,93 (gevormd op 25 oktober).

SOX index

De SOX index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, is wel getroffen door verkoopdruk. Maar de lange uptrend is nog intact, dus ook hier is de schade beperkt. De steun bevindt zich rond 1.122,16 (gevormd op 25 september).

Concluderend stel ik vast dat de verkoopgolf in halfgeleiders geen grote deuk in de lange termijn plaatjes heeft geslagen. Vooralsnog is de schade beperkt gebleven. Het valt dus mee.

Lees meer over