Nieuws/Financieel
1379860998
Financieel

Fitbit duikt dieper in de rode cijfers

San Francisco - Fitibit heeft afgelopen jaar een groter verlies in de boeken gezet. Ook gingen de opbrengsten omlaag bij de maker van fitnesstrackers en smartwatches, die overgenomen wordt door techreus Google.

De opbrengsten bedroegen 1,4 miljard dollar, tegen 1,5 miljard dollar in 2018. Onder meer op de thuismarkt liep de omzet duidelijk terug. Ook was sprake van een minder succesvolle feestdagenperiode. Onder de streep resteerde een verlies van ruim 128 miljoen dollar, waar een jaar eerder nog een tekort van dik 31 miljoen dollar in de boeken ging.

Google kondigde de overname van de onderneming in november aan. Het wil zo'n 2,1 miljard dollar betalen voor Fitbit. Daarmee wil het de strijd aangaan met Apple en Samsung op de markt voor fitnesstrackers en smartwatches. Fitbit is een van de bekendste merken op het vlak van zogeheten wearables, die allerlei gegevens over je gezondheid bijhouden. Zo kunnen fitnessfanaten met de producten hun hartslag, het aantal gezette stappen of de hoeveelheid verbrande calorieën controleren.

Overigens waarschuwde de Europese privacywaakhond donderdag dat de privacy van Europese burgers bij de deal mogelijk in het geding is. Alphabet zou via Fitbit een enorme berg gegevens over de gezondheid van mensen binnenhalen, en de European Data Protection Board vindt dat zorgwekkend. De Europese toezichthouder vroeg Google en Fitbit om goed na te denken over hun privacyvoorwaarden en om de risico's zo veel mogelijk te beperken, voordat ze toestemming van Brussel vragen voor de overname.