Nieuws/Financieel

'Aegon lijkt zaken echt op orde te hebben'

Door ANP Producties

AMSTERDAM (AFN) - Aegon lijkt zijn zaakjes voor het eerst in jaren eindelijk eens echt op orde te hebben. De verzekeraar heeft volgens analisten van KBC Securities duidelijke stappen gezet met het reorganiseren van zijn activiteiten. Daarmee ligt het bedrijf op koers om aan zijn termijndoelstelling van 10 procent rendement op eigen vermogen te voldoen.

Dat schrijft de bank in een reactie op de ,,mini investeerdersdag" van Aegon. De verzekeraar gaf vrijdag inzicht in de Nederlandse tak van het bedrijf. Berichten over een goeddeels nieuw management, de generatie van kasstromen, interim-dividend en de kapitaalbuffer brachten volgens KBC weinig nieuwe inzichten aan het licht. Toch was de algehele tendens van de bijeenkomst volgens de bank positief.

KBC verwacht dat Aegon eind volgend jaar met nieuwe doelstellingen zal komen, als het huidige driejarenplan op zijn einde loopt. Volgens KBC zijn er voldoende ,,bemoedigende" tekenen dat er nieuwe kostenbesparingen aan zitten te komen. Ook zal het bedrijf meer cash weten te genereren en zal het zijn investeringsportfolio weten te verbeteren.

KNAB

Verder zit KNAB tegen het punt aan waar het quitte draait. Daarmee zal de online bank in de nabije toekomst bijdragen aan de resultaten van Aegon.

Ook ING wees op de mogelijkheid van verdere kostenbesparingen als een van de belangrijkste conclusies van de investeerdersbijeenkomst. Verder wees de bank op de scherpere focus van Aegon NL op het genereren van meer geld en daarmee mogelijk extra dividend. Voor de middellange termijn voorziet ING een onderliggende groei in Nederland van 5 tot 10 procent per jaar, waar ING eerder uitging van stabiele resultaten.

KBC handhaafde zijn koopadvies op Aegon met een koersdoel van 6,10 euro. ING heeft een hold-advies op Aegon met een koersdoel van 5,50 euro. Het aandeel van de verzekeraar stond omstreeks 10.00 uur 2 procent hoger op 5,24 euro.