Nieuws/Financieel

Koerswijziging Snap bevalt belegger

De koers van Snap, moederbedrijf van Snapchat, stijgt dinsdagavond fors nadat beleggers positief reageerden op het vernieuwde design van de video- en foto-app.

Redactie DFT

Dinsdagavond noteerde Snap op Wall Street ruim 8% winst. Het heeft nu ondanks een koersverlies dit jaar van bijna 40% bijna $18 miljard aan marktwaarde.

De nieuwe versie van deze app herschikt de vriendenlijst. De belangrijkste wijziging is dat berichten van vrienden voortaan aan de linkerkant van het scherm, staan die van officiële makers staan rechts.

Oudere generatie

Het zoekalgoritme van de app met 175 miljoen gebruikers is aangepast, zodat online vrienden die op hetzelfde tijdstip actief zijn of werken elkaar eerder vinden. In het weekend ontmoeten ze andere mensen bovenin de lijst. De lijst is geïnspireerd door het zoekalgoritme van Facebook en Twitter.

De nieuwste ingrepen waren volgens analisten nodig omdat een oudere generatie weinig van Snapchat snapte.

Analisten van zakenbank Barclays adviseerden het aandeel te kopen, wat de hogere koers zou verklaren.

Teleurstelling

Daarnaast gaf oprichter Evan Spiegel onlangs een vooruitblik op verdere inkomsten. Hij verwacht volgens een interview met de Guardian te profiteren van de gaten in het algoritme van zijn grootste concurrenten.

Nadat Snapchat naar de beurs ging om kapitaal op te halen voor uitbreiding belandde het aandeel in problemen. Beleggers waren teleurgesteld over de groeicijfers voor komende jaren.

Lees meer over