Nieuws/Financieel
1404410591
Financieel

’Vakman werkt deze zomer door’

AMSTERDAM (ANP) - Veel vakmensen werken deze zomer door, zegt klusjesmarktplaats Werkspot.nl op basis van een peiling onder driehonderd gebruikers van zijn platform. Belangrijkste redenen zijn de coronacrisis en dat huiseigenaren hun vakantiegeld deze zomer in de woning investeren, aldus de marktplaats.

Veel van de ondervraagde vakmensen, zoals schilders, elektriciens en stukadoors, laten volgens de klusmarktplaats weten meer werk te verwachten, nu consumenten waarschijnlijk vaker thuis zijn omdat vakanties meer in eigen land gevierd worden.

Het aantal klussen op Werkspot is na een korte dip door de coronacrisis met meer dan 30 procent gestegen ten opzichte van vorige zomer, meldt het platform. Met name de klussen buitenshuis zijn populair. Bij de marktplaats zijn ongeveer 18.000 ondernemers/aanbieders aangesloten.

Centraal Beheer meldde eerder al op basis van onderzoek dat de verzekeraar liet doen, dat veel Nederlanders hun vakantiegeld gebruiken voor een verbouwing, de tuin, het interieur of zonnepanelen.